Školní ples 12.2.2016

29.02.2016 17:39

V pátek 12. února 2016 se ve štěpánovské sokolovně konal již XIV. školní ples, a protože se blížil svátek svatého Valentýna, pojali jsme výzdobu sálu i celkového ducha plesu v jeho atributech. Žáci naší školy pod vedením paní učitelky Pluskalové vytvořili všelijaké srdíčkové ozdoby v růžových a červených barvách, společně je pak umístili do prostor tančírny tak zajímavě, že nejeden tanečník žasl nad originálním zpracováním jednotlivých srdcí – každé mělo svůj příběh. 
     Již podruhé, a troufám si říct, že tradičně, vtiskla plesu báječnou atmosféru skupina Sirius svou skutečně profesionálně zpracovanou hudbou. Každého dokázala odpoutat ze židle, a ten, kdo právě nemohl tančit, alespoň podupával v rytmu hudby. 
     Samotný ples odstartovala hudební formace naší školy Štěp. Zazpívali čtyři písničky z aktuální či stálé hudební scény. Dalším vstupem se připomněl náš někdejší žák naší školy, Jakub Soušek se svou partnerkou Kateřinou Oherovou. Zatančili nám pásmo latinskoamerických tanců. Předskokany jim tentokrát dělali mladší kolegové z téže taneční školy, Adam Oherek s partnerkou Julií. 
     Naše skvělá školní kuchyně připravila množství dobrot, které pak během večera doslova mizely před očima. Slyšela jsem také pozitivní kritiku: „Už dlouho jsme se na plese takhle nepřejedli!“ Faktem je, že kdyby nám pití a pochutiny neprodávaly srdečné paní barmanky, tolik by nám možná nechutnalo! Ještě musím doplnit, že chlebíčky a jednohubky vytvořily žákyně osmého ročníku pod laskavým dohledem naší paní zástupkyně Petry Novákové. 
     Pořadatele čili ochranku nám opět zajistil SDH Štěpánov. Tuto spolupráci ani nemusím komentovat, je bezproblémová, vstřícná a milá, zkrátka báječná. Stejně tak musím poděkovat velkému množství sponzorů, kteří se zasloužili o mnoho hodnotných dárků, jež jsme si s radostí odnášeli z oblíbeného losování o ceny. 
     Školní ples není pro žáky a učitele jen zábava, ale především příležitost vydělat pro Nadaci školy nějaké peníze, které se jinde shání jen těžko. Loni jsme z výtěžku z plesu nakoupili nové žíněnky do tělocvičny, letos bychom chtěli revitalizovat naši knihovnu. Proto všem s úctou děkuji, zejména panu řediteli za vlídný dohled, paní učitelce Šupíkové za její šlechetnost při přípravě losování o ceny, panu školníkovi za jeho praktické rady i technickou pomoc a mnoha dalším, dá se říci, že takřka všem zaměstnancům školy. Všichni totiž museli přiložit ruku k dílu, aby se vše povedlo, jak se myslím stalo. 
     Ještě jeden velký dík na závěr. Má milovaná devátá třída mi pomohla nachystat sál a následně ho i uklidit. Celou dobu mi byla oporou. Pokud jste s někým dennodenně, nepotřebujete ani slova a všichni se doplňujete, aby vše probíhalo hladce, s láskou a bez problémů. Stejně tak obdivuji bývalé žáky školy Pepu Součka a Honzu Hřivnu, kterým její další osud není lhostejný a kteří mi celou dobu stáli po boku.

Mgr. Adriana Hejníčková