Štěp na Flóře

04.05.2014 18:53

ŠTĚP ZPÍVAL NA FLOŘE, Olomouc

V sobotu 26. 4. 2014 jsme se zúčastnili soutěže mladých talentů BRÁNA v rámci přehlídky 28. Country Folk Flory konající se během Jarních zahradnických trhů Flora Olomouc. Sešli jsme se v 9:45 před hlavním vchodem obchodního domu Šantovka, kde jsme zpívali před Vánoci. Když jsme byli všichni, vyrazili jsme k rybníčku ve Smetanových sadech, kde se soutěž konala.

Tam si nás spočítali a řekli, že se máme rychle nachystat, že jsou malé změny a že my půjdeme jako první. Do deseti minut jsme stáli na pódiu a připravovali se. Byl trošku problém s ozvučením, ale nakonec se to podařilo vyřešit. A nastal čas se představit. 

Uvedla nás kytaristka Nikola Smolíková. Řekla jen pár slov a naše skupina začala hrát první písničku. Zazpívali jsme píseň Hruška - a všechno napětí z nás rázem spadlo. U druhé písničky jsme se zapotili nejvíc, šlo o píseň Nečoché od hanácké skupiny Stracené ráj. Jako třetí zazněla píseň přeložená z polštiny - Horalové.

Po našem vystoupení jsme měli dvě hodiny volna, kdy vystupovali ostatní soutěžící. Před 13:00 hodinou se konalo společné focení, po němž jsme ještě dostali malé občerstvení - pizzu. Vítěze vyhlásili až o půl třetí, to jsme bohužel neslyšeli, neboť jsme jeli domů dřív. Že jsme skončili v naší kategorii na druhém místě, jsme se dozvěděli od paní učitelky Hejníčkové až v pondělí ve škole. Nečekali jsme to a hodně nás to překvapilo. A samozřejmě moc potěšilo...

Další vystoupení plánujeme na úterý 13. 5. 2014 v kostele svaté Barbory ve Štěpánově. Doufáme, že se nám také povede a že nás přijdete podpořit! Těšíme se na vás!!!

       Kateřina Andrýsková, 7. A