Štěp v Barboře 13.5.2014

25.05.2014 10:43

Koncert skupiny Štěp v kostele svaté Barbory

Dne 13. května 2014 se uskutečnil koncert formace Štěp v kostele svaté Barbory. My Štěpíci jsme měli schůzku už v 15:30, abychom si to ještě v kostele vyzkoušeli. Po hodinové přípravě jsme měli chvilku přestávku.

Už v 16:45 se nám začalo scházet obecenstvo. Každého jsme přivítali osobně a s radostí. V 17:00 jsme začali.

Paní učitelka Hejníčková nás v úvodu představila - naše akce a úspěchy - a my to rozjeli. Jako první jsme hráli naši školní hymnu, kterou jsme tímto představili veřejnosti. Hudbu i text složila naše paní učitelka.

Druhá písnička byla "Naštěstí". Paní učitelka po každé písničce něco povykládala. Následovala píseň "Tanči, dokud můžeš" od skupiny Mandrage, dále "Zombie" od Lucky Vondráčkové a "Křídla z mýdla" od Kryštofa a Nohavici (už znáte náš repertoár). Po této písničce paní učitelka s úsměvem vynadala technikům (kluci z 2. stupně, kteří mají na starost zvukovou aparaturu), protože jí stále padal mikrofon (nebylo to dopředu vyzkoušeno).

V druhé půlce koncertu zazněly písničky: "V sieti ťa mám" od Kristiny, "Vosa" od olomouckého hudebníka Karla Plíhala, "Děti ráje" od Michala Davida a "Nechte zvony znít" od Marty Kubišové. Před touto písní paní učitelka vyslovila přání, že kdyby se podařila dokončit celková rekonstrukce svaté Barbory, rozezněné zvony by byly jejím vrcholem.

Obecenstvo mělo dobrou náladu, a tak jim paní učitelka nabídla přídavek, ovšem pokud budou tleskat do rytmu. Jako přídavek zvolila "Nečoché". Po veselém závěru se začali lidé rozcházet a my šli také domů.

Koncert se povedl a paní učitelka byla spokojená, i když jí tři písně před koncem praskla struna!

         Nikola Smolíková, 7. A